dimarts

Importància dels drets i deures a la comunitat educativa

Com he treballat els drets i deures dels professors i alumnes, vull fer una visió general i una petita reflexió de la necessitat d'aquestos.

La finalitat dels drets i deures, tant de professors com d'alumnes, és fer possible la tasca educativa d'una manera adequada i eficient.
Aquests drets i deures han de tenir una finalitat de promoure la cultura de pau, mitjançant la incorporació de valors de no violència, tolerància, participació, solidaritat i justícia, parlant en el sistema educatiu.
Per tant, la qualitat de l'educació depén en gran mesura de la capacitat del nostre sistema educatiu per a transmetre valors, actituts i coneixements que desenvolupen a una persona, així com l'adquisició de la competència social. Tots aquest factors, es troben dins dels drets i deures esmentats.
Per això, aquestos formen un model de convivència escolar basat en el respecte i el reconeixement dels drets i deures de tots els membres de la comunitat educativa, la qual la seua millora només s'aconsegueix amb el compromís, la col·laboració i el suport de tots.

7 comentaris:

  • BEATRIZ ESCOLANO PALAZÓN ha dit...

    Els drets i deures son necesesariament fonamentals per a la convivencia com diu el meu company Antonio.
    Si no existeren aquestos deures i drets tal vegada ens cosiderariem més lliures pero la llibertat ha de tindre certs límits per a no aplastar la libertat dels demés. És per aixó que'ls deures son tant necesaris com els drets. Tenim drets pero els deures considere con son més importants, per promoure l'educació i el companyerisme.
    Y per supost com afirma Antonio tant importants son els dels alumnes com els dels professors i si generalitzem més també els dels familiars.

    ximo ha dit...
    L'autor ha eliminat aquest comentari.
    Núria Rico Salvador ha dit...

    Com be ha reflexionat el meu company Antonio els drets i els deures són una tasca molt important a dur a terme i a complir en el sinus del centre escolar.
    Estic completament d'acord amb la seua aportació, ja que, com ens van explicar els nostres companys a classe, els drets i deures tenen una finalitat de promoure la pau, respectar cadascun i conviure en un espai d’harmonia.
    Un aspecte que sí deuríem tindre en conte, és el tema de respectar aquestos deures i drets perquè per molt que estiguen implantats i siguen reconeguts si no els duem a terme no serveix de res. Cada persona sap el que ha de fer i quina és la seua funció dins el centre; d'aquesta manera si tothom respectem i col•laborem en el compliment d'aquestos, el centre funcionarà a la perfecció.

    ximo ha dit...
    L'autor ha eliminat aquest comentari.
    ROCÍO FOLLANA ANTOLÍN ha dit...

    Estic d'acord amb Núria, els drets i deures estan molt bé i de segur que ens beneficiariem a tots però per què serveixen si no els duem a terme?
    Per aconseguir els drets i deures hem lluitat moltíssim i ara que tenim l'oportunitat d'aplicar-los perquè hem aconseguit implantar-los, hem d'aprofitar la situació per aconseguir la millora contínua.

    Molt bona la teua aportació Antonio!

    ANA BECERRA JOVER ha dit...

    Com s'exposa anteriorment, tots els centres educatius tenen l'obligació de treballar els drets i deures que es citen al currículum d'Educació. Ja que no serveixen de res quedar-se reflectits en un paper. Sinó que han de ser els mestres, en aquest cas, els que treballen amb els seus alumnes valors com la tolerència, respecte, solidaritat, pau, justícia i no violència, entre d'altres. Amb açò, s'aconsegueix formar a persones educades, resposanbles i solidaries capaços de conviure el millor possible en societat.
    En conclusió, per observar canvis positius en la societat i aconseguir una millor convivència, tothom s'ha d'implicar, col·laborar i lluitar per transmetre valors positius deixant a banda la discriminació o la violència entre d'altres.

    Alba Jiménez Barrios ha dit...

    Estic molt d'acord amb els meus companys i companyes. Els drets són la millor fòrmula que tenim per a poder canviar la societat cap a una societat millor. I no val tan sols reflectir-los al paper com bé ha dit la meua companya, sinò que hem de treballar per portar-los a terme.

  • Publica un comentari a l'entrada