dijous

ELS SERVEIS ESPECIALITZATS

Els serveis especialitzats en educació educativa psicopedagògica i professional son necsaris per a la educació dels escolars tant si tenen problemes cognitius com si tenen problemes personals o psicomotors.
Cal que fagem una ullada als tipus de serveis que proporcionen els SPES que no son pocs ja que conten amb especialistes en psicología, en pedagogía, treballadors socials, especialistes en audició i llenguatge, mestres d'educació especial... Aquest corpus professional desenvolupa la funcio d'assesorar i atendre necesitats tant de professors, com d'alumnes, com de families.

Als colegis no pot faltar un SPES que'ls atenga ja que sempre existirà un cas en el que als xiquets els faja falta una atenció especial a part de la que donen els professors i tutors, aquesta llavor pot ser demanada a la psicopedagoga del centre en questió i si fòra necessari al treballador social del SPES, als especialistes de psicopedagogia o psicología etc.
Es important tindre en compte que no hi haurá un SPES per cada colegi públic sino que un mateix SPES s'encarregarà d'un àrea geogràfica d'actuació determinada per la direcció territorial d'Educació. Considere un bon métode que un mateix SPES s'encarregue de tots els centres compresos dintre del seu sector, ja que hi ha que repartir els diferents casos dels diferents colegis segons les necesitats de cada colegi, segons la seva demografia, segons el seu nivell económic...

Per concloure senyalarem que els SPES són un servei que es dona als centres sostinguts amb fons públics com col·legis públics, escoles d'infantil, escoles d'educació especial, peró que els centres que estiguen sostinguts amb fons públics pero que siguen concertats será la direcció territorial d'Educació qui determine si comptaran amb aquestos serveis especialitzats o no. Aquesta qüestió estic un poc en desacord amb ella ja que considere que tots els xiquets, estiguen o no en un col·legi públic han de tindre la possiblitat de comptar amb els serveis dels SPES.

1 comentaris:

  • Ana Rosa Esclapez Nohales ha dit...

    No estic d'acord al 100% amb l'opinió de la meva companya. Si crec que tots el nens han de poder comptar amb els serveis dels SPES, però si els pares recorren a serveis escolars privats ha de ser en tota la seua extensió, tant a nivell educacional com a nivell d'ajudes, ja que generalment la gent que paga per una educació privada sol tindre majors recursos econòmics i si poden pagar per pagar per una escola, hauría de ser igual amb la resta de serveis.

  • Publica un comentari a l'entrada