dijous

Imatge i consideració social dels mestres.

Fa no massa anys la consideració que la societat que tenia dels mestres era la de persones amb prestigi, amb una autoritat, pot ser excessiva ja que en ocasions els mestres podien insultar als seus alumnes o donar-los un cop i ningú pensava que això estiguera malament.
Actualment la concepció que es té dels mestres en quant a l’autoritat, consideren actualment moltes persones que els mestres no tenen cap autoritat , que com que els xiquets són menors d’edat poden fer el que vulguen i el mestre no té dret a castigar-los com considere ( sempre que siga respectuós amb els xiquets/xiquetes) per que de vegades els pares d’eixos alumnes que han siguts castigats van a recriminar al mestre la seua actuació, i el que es pitjor, ho fan davant del seu fill/a, d’aquesta manera el que fan és llevar al mestre l’autoritat que li queda.
Fent referència al tema de la imatge social que es té dels mestres, no és tampoc massa bona, es pensa que el treball d’un mestre és fàcil, que qualsevol pot fer-ho , i en la meua opinió, per a ser un bon mestre s’ha de tindre vocació ja que es complicat estar diàriament treballant en una cosa que realment no t’agrada i a més treballant amb xiquets. Es pensa també que els mestre no fan res al llarg de l’any , moltes persones volen ser mestres per que “tenen moltes vacances”. Un altre aspecte a destacar és que ningú va al metge o a un judici i li diu al doctor , a l’advocat o al jueu si el seu diagnòstic és correcte o no, ningú qüestiona altres professions per que es pensa que si treballen en això serà per que estan formats en la matèria, no passa el mateix amb els mestres, tothom qüestiona les actuacions i els coneixements dels mestres encara que hagen estudiat i s’hagen format per a la labor que exerceixen.

2 comentaris:

  • ximo ha dit...
    L'autor ha eliminat aquest comentari.
    Alegría Gómez Morant ha dit...

    Andrea, estic comletament d'acord amb tu. Fa uns anys els/les docents tenien respoecte i reconeixement, i ara es consideren com a qui té als xiquets/es unes hores al dia i a més la seua feina no costa tant ja que per al que fan... sobre tot si parlen d'infantil, que la gent encara pensa que no és més que entretindre i jugar per jugar.
    La veritat és que qui no està dintre d'aquest món no sap res, només té un esteriotip al cap que no sé si es podrà llevar.

  • Publica un comentari a l'entrada