dilluns

L'IMMIGRANT A L'ESCOLA


L’escola és un espai d’integració per als alumnes nouvinguts (immigrants) més que, potser siga, la societat i la vida quotidiana per a ells.
Tothom, des que entra a l’escola en Educació Infantil, Primària o Secundària, s’ha d’integrar de manera adequada i tots han de ser iguals. També els hem de tractar per iguals sense tenir cap preferència cap a ningú, ja que tots són xiquets i cap d’ells ha de ser rebutjat i/o apartat.
Si des de ben menuts els ensenyem que tots som iguals, siguem del color de pell que siga o del país que siga, ells ho aprendran. En canvi, si veuen que algú els rebutja o diu qualsevol cosa sobre ells, també aprendran a dir-ho i a fer-ho.
El paper dels integradors o dels mestres és molt important en totes les edats, però sobretot quan ja són més majors i s’adonen més de les coses. Si entra un xiquet immigrant a l’Educació Infantil serà millor adaptat que si entra en Educació Secundària perquè els xiquets de la segona són més majors i poden sentir rebuig per aquestos.
La societat està canviant en aquest aspecte. Ara s’accepten més als immigrants que abans, en el segle XIX, i conforme avancen els anys cada vegada seran més integrats a la societat.
A la vida quotidiana, no estaven ben vistos. I, a poc a poc, cada vegada més, hem anat acostumant-nos a veure’ls als nostres carrers, al parc on portem els nostres fills, i a tots els llocs on solem anar diàriament.
Per això, amb l’ajuda de tothom, hem d’ajudar-los a integrar-se de la millor manera possible. Perquè si nosaltres anàrem a qualsevol altre país, també ens agradaria integrar-nos i no ser rebutjats per ningú.

3 comentaris:

  • Angela Rigo Viqueira ha dit...

    La integració hui en dia es molt important , ja que cada vegada més trobem a les aules diversitat de tota clase , económica , social , cultural...per aixó hi ha que tindre molt en compte totes aquestes per a poder tractar-les desde l'escola de la manera més natural posible.Hem de trasmetre als alumnes que tots som iguals , que tots tenim els mateix drets y els mateixos interesos i finalitats.
    Per aixó l'inmigració hi ha que tractar-la desde el començament de l'escolarització , ja que un alt percentatge dels casos els seus companys seran d'una altra raça , d' aspecte diferent , d'un altre color , pero ante tot han de saber que són com cada un de ells , per fòra son diferents però per dintre iguals.

    María Maestre Server ha dit...
    Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
    María Maestre Server ha dit...

    Pense que Laura té raó quan diu que els alumnes d'Educació Infantil tracten de manera igual als companys immigrants, però quan més majors són els alumnes, accepten menys als immigrants i a qualsevol persona amb característiques diferents a ells i a elles. Si ferem entendre que totes les persones som iguals i hem de ser tractades de la amteixa manera, la vida fora de l'escola seria millor i molt diferent a com és ara.
    Però no estic d'acord quan diu que els immigrants o la gent procedent d'altres païssos actualment està ben vista. Pense que, depenent del lloc d'orige són millor o pitjor valorats, però la majoria de voltes són considerats inferiors a la gent nativa.
    Aleshores, hauríem de canviar la manera de valorar-los dins de l'escola per a millorar la societat.

  • Publica un comentari a l'entrada